Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

MHBO Marketing en Communicatie (1 jaar)

 1.899,00

Exclusief btw

Een MHBO Praktijkcursus dient als een perfecte brug van MBO naar HBO en legt een stevige basis voor verdere studie op HBO-niveau. Het programma vertoont grotendeels gelijkenissen met het MBO-programma, maar omvat extra opdrachten ter voorbereiding op het HBO-niveau.

De domeinen van marketing en communicatie zijn nauw met elkaar verbonden. Binnen de marketingafdeling is het van essentieel belang om op een doeltreffende manier te communiceren met (potentiële) klanten, waarbij gebruik wordt gemaakt van geschikte marketinginstrumenten. Het werken binnen de vakgebieden marketing en communicatie vereist specifieke competenties en kennis. Deze opleiding is op maat gemaakt voor de lerende professional in marketing en communicatie die zijn of haar inzicht in deze vakgebieden verder wil ontwikkelen.

Door het opzetten van een Verbeterplan Praktijk-Case (VPC) breng je direct de geleerde kennis in de praktijk. Veel deelnemers hebben deze opleiding met succes doorlopen. Na afronding van dit programma ben je in staat om marketing en communicatie binnen een afdeling doeltreffend toe te passen.

Deze leergang met vier modules biedt een volledig inzicht in alle basisaspecten van het vakgebied en behandelt tevens onderwerpen die van aanzienlijke toegevoegde waarde zijn voor het uitoefenen van functies binnen het marketingdomein.

Leerdoelen

 • Je bent in staat om product- en prijsbeleid toe te passen.
 • Je leert hoe je marktontwikkelingen in kaart kunt brengen.
 • Je bent in staat om de marketingmix toe te passen.
 • Je hebt inzicht in valkuilen bij communicatie.
 • Je leert hoe je effectief kunt onderhandelen.
 • Je hebt inzicht in het opstellen van een SWOT-analyse.
 • Je leert hoe je doeltreffend feedback kunt geven.
 • Je leert hoe je een projectplan kunt opstellen.
 • Je kunt commerciële berekeningen maken.
 • Je kunt een communicatieboodschap formuleren.
 • Je bent in staat om een concurrentieanalyse te maken.
 • Je krijgt inzicht in communicatieve vaardigheden.

Opleidingsprogamma

Tijdens de opleiding komen de volgende vier modules aan bod: MHBO Basiskennis van marketing, MHBO Communicatieve vaardigheden, MHBO Werken in Projecten en MHBO Salesmanagement.

Opleidingsprogamma

Tijdens de opleiding komen de volgende vier modules aan bod: MHBO Basiskennis van marketing, MHBO Communicatieve vaardigheden, MHBO Werken in Projecten en MHBO Salesmanagement.

Diploma

De opleiding MHBO Marketing en Communicatie (1 jaar) biedt jou de kans om het diploma te behalen:
 • MHBO Marketing en Communicatie (1 jaar)
Gedurende de opleidingsperiode werk je aan een Verbeterplan Praktijk-Case (VPC). Hieruit moet jouw beheersing van de behandelde onderwerpen duidelijk naar voren komen. Als je deze opleiding met een positief resultaat afrondt, ontvang je het officiële diploma van deze opleiding.

Met het opgegeven bedrag worden niet alleen de kosten voor de studie en het studiemateriaal gedekt, maar ook eventuele herexamenkosten. Hierdoor bieden we een volledig pakket aan, zodat je zonder extra financiële verrassingen aan je studie kunt beginnen.

 1.899,00


Exclusief btw

MHBO Marketing en Communicatie (1 jaar)
 1.899,00
Scroll naar boven

Nieuw bij Business Training Holland

Studiecoaching

Wanneer je hebt gekozen voor een opleiding of cursus op onze website, heb je daarna de keuze uit  5 coachingpakketten die je aanvullend kunt bestellen om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en begeleiden. 

Er is altijd een pakket dat bij jou past. Met meer of minder online coachingsessies en wel of niet extra ondersteuning bij jouw examenvoorbereiding.